Projekat „ Kultura Muslimana u Crnoj Gori“, je nastavljen realizacijom drugog projektnog programa nazvanog „ Književno nasleđe Muslimana u Crnoj Gori“. Program je održan u prostoru JU Srednja stručna škola ( prostor biblioteke),a prisustvovali su učenici ove škole, građani i članovi Savjeta Muslimana u Crnoj Gori.

Svaka aktivnost je prilika da se promoviše Fond za manjine i Savjet Muslimana, a i ovog puta je moderator tribine putem slajda i čitanjem istoga upoznala prisutne o osnovnim odredbama iz rada Fonda i Savjeta.

 

Moderatorica tribine Edita Fetić

Na ribini su govorili: Kemal Musić, pisac i novinar koji je govorio o poznatijim piscima Muslimanima iz Crne Gore. Svoj rad je naslovio  „LIJEPA RIJEČ JE KAO LIJEPO STABLO“ (Poznati književnici Muslimani iz Crne Gore) .

Kemal Musić, pisac i novinar ( prvi slijeva)

 

Na istu temu“ Poznati književnici Muslimani iz Crne Gore „, u vidu prezentacije izlagao je Alen Hadžović, jedan od najboljih bjelopoljskih srednjoškolaca.

 

Alen Hadžović, srednjoškolac 

 U drugom dijelu programa, promovisali-prezentovali smo život i djelo, Ćamila Sijarića. Profesor književnosti, pjesnik i književni kritičar Radoman Čečović, se svojim radom „ Ćamil Sijarić-bihorski Tolstoj“, osvrnuo na njegovo izuzetno pjesništvo, koje je poprilično zapostavljeno u odnosu na Sijarićevu prozu. Iznio je neke karakteristike koje krase Sijarićev književni opus.

 

Radoma Čečović, pjesnik i književni kritičar ( profesor književnosti )

 

Jovana Radović, članica Kluba kulture, je čitala inserte iz djela ćamila Sijarića i kazivala stihove iz njegovih pjesama. Prostor školske biblioteke je odlično  mjesto za ovakve manifestacije. Publika je odlično ispratila program, tokom programa upriličen je koktel za sve prisutne.

  

              Publika ( učenici, građani i članovi Savjeta )