U biblioteci JU Srednje stručne škole u Bijelom Polju, održana je treća tribina, pod nazivom“ Kulturno nasleđe Muslimana u Crnoj Gori”, čiji je nosioc Damir Drpljanin.

 

Moderator tribune je pored najaveučesnika i temaizlaganja i u vidu slajda prezentacije i isčitavanja istog prigodno promovisao Fonda zamanjine i Savjet Muslimana.

Na tribini su učestvovali :

Svetlana Grba, profesorica sociologije, koja je izložila temu“ Svakodnevni život ( obeležja ) u doba osmanskog carstva”. Suada Mulić,profesorica istorije,koja je izlagala na temu” Kulturno istorijski spomenici Muslimana u Crnoj Gori i Radoman Čečović,professor književnosti, koji je izlagao na temu “ Poznati književni stvaraoci Muslimani u Crnoj Gori.

Publika je odlično reagovala na izlaganja u vidu postavljanja pitanja, komentara i dopuna rečenom.

 

Tribinu je ispratilo tridesetak građana , od toga desetak profesora iz oblasti humanitarnih nauka, kao i jedan dio članova Savjeta Muslimana u CrnojGori

U realizaciji tribine su učestvovali : Rafet Mulić-moderator, Radoman Čečović, profesor književnosti; Svetlana Grba, profesorica sociologije, Suada Mulić, profesorica istorije