Projekat „ Kultura Muslimana u Crnoj Gori“, je nastavljen realizacijom drugog projektnog programa nazvanog „ Književno nasleđe Muslimana u Crnoj Gori“. Program je održan u prostoru JU Srednja strućna škola ( prostor biblioteke),a prisustvovali su učenici ove škole, građani i članovi Savjeta Muslimana u Crnoj Gori.

Svaka aktivnost je prilika da se promoviše Fond za manjine i Savjet Muslimana, a i ovog puta je moderator tribine putem slajda i čitanjem istoga upoznala prisutne o osnovnim odredbama iz rada Fonda i Savjeta.

Moderatorica tribine Edita Fetić

Na tribini su govorili: Kemal Musić, pisac i novinar koji je govorio o poznatijim piscima Muslimanima iz Crne Gore. Svoj rad je naslovio  „LIJEPA RIJEČ JE KAO LIJEPO STABLO“.

Na istu temu“ Poznati književnici Muslimani iz Crne Gore „, u vidu prezentacije izlagao je Alen Hadžović. Jedan od najboljih bjelopoljskih srednjoškolaca.

 U drugom dijelu programa, promovisali-prezentovali smo život i djelo, Ćamila Sijarića. Profesor književnosti, pjesnik i književni kritičar Radoman Čečović, se svojim radom „ Ćamil Sijarić-bihorski Tolstoj“, osvrnuo na njegovo izuzetno pjesništvo, koje je poprilično zapostavljeno u odnosu na Sijarićevu prozu. Iznio je neke karakteristike koje krase Sijarićev književni opus.

 Jovana Radović, članica Kluba kulture, je čitala inserte iz djela ćamila Sijarića i kazivala stihove iz njegovih pjesama.                   

  Prostor školske biblioteke je odlično  mjesto za ovakve manifestacije. Publika je odlično ispratila program, tokom programa upriličen je koktel za sve prisutne.