SABRIJA VULIĆ NA ČELU SAVJETA MUSLIMANSKOG NARODA CRNE GORE

 

Podgorica (MINA) - Savjet muslimanskog naroda Crne Gore konstituisan je juče u Podgorici, a za prvog predsjednika izabran je novinar Sabrija Vulić.
“Muslimani u Crnoj Gori konačno su, pored Matice Muslimanske, dobili još jednu instituciju koja će brinuti o očuvanju njihovog nacionalnog i kulturnog identiteta u matičnoj državi Crnoj Gori. Naše prioritetne aktivnosti biće vezane za oblasti obrazovanja, kulture, istorije i poboljšanje društveno-političkog statusa Muslimana u Crnoj Gori, a sve u smislu približavanja naše zemlje evropskim standardima”, rekao je Vulić.

Za potpredsjednike su izabrani Fahrudin Dervišević iz Plava i Semir Smaković iz Podgorice, dok će funkciju Sekretara obavljati Bajram Bikić iz Bijelog Polja, saopšteno je nakon sjednice Savjeta koji ima 25 članova.
Usvojen je Statut i Poslovnik o radu i izabran Izvršni odbor Savjeta u kome su pored predsjednika i sekretara Suada Begović, Mithat Hodžić, Mustafa Kalamperović, Suad Katana i Kadrija Kurpejović.
Navodi se da je sve aktivnosti oko pripreme i organizovanja Savjeta obavila Matica muslimanska Crne Gore na čelu sa predsjednikom Avdulom Kurpejovićem.